Pemanfaatan Jerami Padi Dan Serbuk Kayu Menjadi Biopelet Sebagai Bahan Bakar Alternatif

Authors

  • Najwa Faizah Azima Buhang 081244428953
  • Aditia Ginantaka Universitas Djuanda
  • Teguh Wikan Widodo Pusat Riset Teknologi Tepat Guna, BRIN.
  • Ridwan Rachmat Pusat Riset Teknologi Tepat Guna, BRIN.

DOI:

https://doi.org/10.30997/jah.v10i2.11988

Keywords:

bahan bakar alternatif, biomassa, jerami padi, serbuk kayu, RAL

Abstract

Most human activities use fossil energy to meet their energy needs. Fossil energy is limited in quantity and non-renewable in nature, raising concerns that it may no longer sustain future energy demands. Bio-pellets are an alternative fuel that can address the scarcity of stove fuels such as kerosene and gas. Rice straw is one of the potential biomass materials for bio-pellet production due to its abundance and environmental sustainability. The addition of wood powder in bio-pellet manufacturing can increase calorific value and improve pellet energy efficiency. This research aims to find a bio-pellet formula combining rice straw and wood powder that complies with SNI 8021:2014. The method employed in this study is experimentation, involving the creation of three different bio-pellet compositions. The selection of the best bio-pellet is determined by analyzing the collected data using single-factor RAL in SPSS 24 software. The chosen bio-pellet formulation in this study is KJ1 with a density of 1.457 g/cm3, moisture content of 9.076%, calorific value of 3,924.48 cal/g, and water boiling rate of 284 seconds.

References

Al Qadry, M. G., Saputro, D. D., & Widodo, R. D. (2018). Karekteristik Dan Uji Pembakaran Biopelet Campuran Cangkang Kelapa Sawit Dan Serbuk Kayu Sebagai Bahan Bakar Alternatif Terbarukan. Jurnal Sains Dan Teknologi, 16(2), 177–188.

Badan Pusat Statistik. (2022). Luas Panen Dan Produksi Padi Di Indonesia 2022. In Bps (Vol. 2021, Issue 21) 1-19.

Badan Standarisasi Nasional. (2014). Pelet Kayu. (SNI 8021:2014). Badan Standarisasi Nasional Jakarta.

Damayanti, R., Lusiana, N., & Prasetyo, J. (2017). Studi Pengaruh Ukuran Partikel Dan Penambahan Perekat Tapioka terhadap Karakteristik Biopelet Dari Kulit Coklat (Theobroma Cacao L.) Sebagai Bahan Bakar Alternatif Terbarukan. Jurnal Teknotan, 11(1), 51–60. https://doi.org/10.24198/jt.vol11n1.6

Goembira, F., Aristi, D. M., Nofriadi, D., & Putri, N. T. (2021). Analisis Konsentrasi PM2,5, CO, dan CO2, Serta Laju Konsumsi Bahan Bakar Biopelet Sekam Padi Dan Jerami Pada Kompor Biomassa. Jurnal Ilmu Lingkungan, 19(2), 201–210. https://doi.org/10.14710/jil.19.2.201-210

Haryanto, A., Suharyatun, S., Rahmawati, W., & Triyono, S. (2019). Energi Terbarukan Dari Jerami Padi : Review Potensi Dan Tantangan Bagi Indonesia. Jurnal Keteknikan Pertanian, 7(2), 137–146. https://doi.org/10.19028/jtep.07.2.137-146

Hendriyana, Nurdini, L., Hari, B. P., Trilaksono, G., Ash-Shiddiq, N. G., & Widana, Y. D. (2018). Pembuatan Pelet Jerami Padi Untuk Bahan Bakar Rumah Tangga : Pengaruh Ukuran Partikel , Kadar Air Dan Konsentrasi Perekat Dalam Umpan Terhadap Kualitas Pelet. Prosiding Seminar Nasional Teknik Kimia “Kejuangan” Pengembangan Teknologi Kimia Untuk Pengolahan Sumber Daya Alam Indonesia, E(4), 1–7. https://doi.org/1693-4393

Ilham, F., Sayuti, M., & Nugroho, T. A. E. (2018). Peningkatan Kualitas Jerami Padi Sebagai Pakan Sapi Potong Melalui Amoniasi Mengunakan Urea Di Desa Timbuolo Tengah Provinsi Gorontalo. Jurnal Pengabdian Kepada Masyarakat, 24(2), 717. https://doi.org/10.24114/jpkm.v24i2.10735

Khaidir. (2016). Pengolahan Limbah Pertanian Sebagai Bahan Bakar Alternatif. Jurnal Agrium, 13(2), 63–68.

Lestari, R. Y., Prabawa, I. D. G. P., & Cahyana, B. T. (2018). Pengaruh Kadar Air Terhadap Kualitas Pelet Kayu Dari Serbuk Gergajian Kayu Jabon Dan Ketapang ( Effect of Moisture Content on the Quality of Wood Pellet Made from Jabon and Ketapang Sawdust ). Jurnal Penelitian Hasil Hutan, 37(1), 1–12. https://doi.org/10.20886/jphh.2019.37.1.1-12

Leto, K. T. (2021). Pemanfaatan Serbuk Gergaji Kayu Jati Dan Sengon sebagai Bahan Dasar Penghasil Gula Reduksi. Variabel, 4(1), 21–26. https://doi.org/10.26737/var.v4i1.2424

Lubis, A. S., Romli, M., Yani, M., & Pari, G. (2016). Mutu Biopelet Dari Bagas, Kulit Kacang Tanah Dan Pod Kakao. Jurnal Teknologi Industri Pertanian, 26(1), 77–86.

Maulana, L. F., Ghozali, H. I., Fikri, M. H., Agustina, E. I., & Ali, M. (2020). Pemanfaatan Limbah Serbuk Kayu Di Desa Ranjok Kecamatan Gunung Sari Kabupaten Lombok Barat Menjadi Biomass Pellet Sebagai Sumber Energi Terbarukan. Jurnal PEPADU, 1(1), 133–138. https://doi.org/10.29303/jurnalpepadu.v1i1.87

Mustamu, S., Hermawan, & Pari, G. (2018). Karakteristik Biopelet Dari Limbah Padat Kayu Putih Dan Gondorukem. Jurnal Penelitian Hasil Hutan, 36(3), 191–204. https://doi.org/10.20886/jphh.2018.36.3.191-204

Mustamu, S., & Pattiruhu, G. (2018). Pembuatan Biopelet dari Kayu Putih dengan Penambahan Gondorukem Sebagai Bahan Bakar Alternatif. Jurnal Universitas Pattimura, 91–100. https://doi.org/10.30598/jhppk.2018.2.1.91

Nuriana, W., Sudarno, & Rokhayat, T. (2022). Pengaruh Variasi Ukuran Partikel Bahan Biopelet Terhadap Laju Pembakaran Dan Kerapatan Massa Pada Limbah Kayu Mahoni. Jurnal Penelitian Ilmu-Ilmu Eksakta, 23, 11–15. http://agritek.unmermadiun.ac.id/index.php/agritek

Nurrohim, Sari, N. M., & Radam, R. (2018). Uji Pembakaran Briket Arang Dari Kulit Sabut Buah Nipah (Nypa fruticans) Dan Arang Alaban (Vitex pubescens valh). Jurnal Sylvia Scienteae, 01(1), 128–135.

Prabawa, I. D. G. P. (2018). Pengaruh Kadar Air Biomassa Dan Suhu Proses Terhadap Kualitas Biopelet Dari Cangkang Buah Karet dan Bambu Ater (Gigantochloa atter. Jurnal Riset Industri Hasil Hutan, 10(2), 63–74. https://doi.org/10.24111/jrihh.v10i2.3975

Rudolfsson, M. (2016). Characterization And Densification Of Carbonized Lignocellulosic Biomass. Swedish University. https://doi.org/https://pub.epsilon.slu.se/13395/1/rudolfsson_m_160520.pdf

Rusdianto, A. S., Choiron, M., & Novijanto, N. (2014). Karakterisasi Limbah Industri Tape Sebagai Bahan Baku Pembuatan Biopellet. Jurnal Industrialisasi, 3(1), 27–32.

Setiawan, Y. (2016). Karakteristik Campuran Cangkang Dan Serabut Buah Kelapa Sawit Terhadap Nilai Kalor Di Provinsi Bangka Belitung. Turbo : Jurnal Program Studi Teknik Mesin, i(1), 38–43.

Wistara, N. J., Bahri, S., & Pari, G. (2020). Biopellet Properties Of Agathis Wood Fortified With Its Peeled-off Bark. IOP Conference Series: Materials Science and Engineering, 935(1). https://doi.org/10.1088/1757-899X/935/1/012047

Zikri, A., Meigita, C., & Samosir, J. A. (2018). Karakteristik Biopelet Dari Variasi Bahan Baku Sebagai Bahan Bakar Alternatif. Jurnal Kinetika, 9(01), 26–32. https://jurnal.polsri.ac.id/index.php/kimia/index

Downloads

Published

2024-08-31

How to Cite

Buhang, N. F. A., Ginantaka, A., Widodo, T. W., & Rachmat, R. (2024). Pemanfaatan Jerami Padi Dan Serbuk Kayu Menjadi Biopelet Sebagai Bahan Bakar Alternatif. JURNAL AGROINDUSTRI HALAL, 10(2), 250–261. https://doi.org/10.30997/jah.v10i2.11988

Most read articles by the same author(s)

> >>