Karakteristik Biopelet dari Serbuk Kayu dan Sekam Padi

Authors

  • Istaniah
  • Amar Ma'ruf
  • Ridwan Rachmat
  • Teguh Wikan Widodo

DOI:

https://doi.org/10.30997/jah.v10i2.12041

Keywords:

Karakteristik , Biopelet, Serbuk kayu, Sekam padi.

Abstract

As the main source of energy for the country, fossil fuels are used to fulfill the needs in every human activity such as cooking. People usually use kerosene and LPG, which are fossil fuels. The increasing use of fossil fuels is inversely proportional to the earth's reserves in nature. Currently, there is a scarcity of fossil fuels such as LPG and kerosene in several places. As petroleum reserves decrease, both LPG and kerosene also decrease. The use of biomass alternative energy sources is one way to solve the current energy problem. The abundant availability of waste from agricultural products is utilized as biomass renewable energy. This is also one of the alternatives to handling agricultural waste by becoming a renewable fuel, environmentally friendly and more economically valuable. This research aims to utilize rice husk into alternative fuel, analyze the characteristics and quality of a mixture of rice husk and sawdust. Biopelets in this study are made from rice husk and sawdust, there are 3 formulations, namely KS-1 husk content lower than KS-2, KS-2 husk content lower than KS-3. The best biopelet from the test results is biopelet with KS-3 formulation with a moisture content of 7.27%, density of 1.322 g/cm3, and calorific value of 3983.39 cal/g.

References

[BPS] Badan Pusat Stastistik. (2022). Luas Panen dan Produksi Padi 2021-2022. Jakarta: Badan Pusat Statistik.

[SNI] Standar Nasional Indonesia. (2014). SNI 8021:2014 Pelet Kayu. Jakarta: Badan Standardisasi Nasional.

[SNI] Standar Nasional Indonesia. (2022). SNI 9125:2022 Pelet Sekam Padi untuk Pembangkit Listrik. Jakarta: Badan Standardisasi Nasional.

Annisa, N., Wiyoto. (2019). Pemanfaatan limbah padi sebagai bahan pakan ikan dan ternak. Jurnal Pusat Inovasi Masyarakat. 1(1).

Asri, M., Kurniawan, E., & Sylvia. N. (2022). Pemanfaatan limbah sekam padi sebagai bahana alternatif dalam pembuatan biopelet. Jurnal Chemical Engineering Storage. 2(2) 57-65.

Chen WH, Kuo PC. (2010). A study of torrefaction of various biomass materials and its impact on lignocellulosic structure simulated by a thermogravimetry. Jurnal Energy. 35: 2580-2586.

Dirgantara,M., Kristian, N., Karelius. (2019). Evaluasi prediksi nilai higher heating value (hhv) biomassa berdasarkan analisis ultimate. Jurnal Jaringan Metematika dan Sains. 1(2).

Hendra, D. (2012). Rekayasa pembuatan mesin pelet kayu dan pengujian hasilnya. Jurnal Penelitian Hasil Hutan. 30(2): 144–154.

Irawati, D., Lukmandaru, G., Sulistyo, J., Sunarta, S., Listyanto, T., Widada, J., Supriyanto, N., Rizal, Y. (2020). Pemanfaatan limbah biomassa sawt ramah lingkungan. Jurnal Pengabdian Kepada Masyarakat. 6(4).

Iriany, Meliza, Firman, A. S., Sibarani, & Irvan. (2016). Pengaruh perbandingan massa eceng gondok dan tempurung kelapa serta kadar perekat tapioka terhadap karakteristik briket. Jurnal Teknik Kimia Usu. 5(1): 20-26.

Ismillayli, N., Hermanto, D., Dharmayani, N. K. T., Hadi, S. (2020). Pemberdayaan Kelompok Tani Desa Jago dalam Pengolahan Pakan Ternak Berbasis Limbah Pertanian. Jurnal PEPADU. 1(1).

Liliana, W. (2010). Peningkatan kualitas biopelet bungkil jarak pagar sebagai bahan bakar melalui teknik karbonisasi [tesis]. Institut Pertanian Bogor.

Lubis, A. S., Romli, M., Yani, M., & Pari, G. (2016). Mutu biopelet dari bagas, kulit kacang tanah dan pod kakao. Jurnal Teknologi Industri Pertanian. 26 (1): 77-86.

Maulana, L. F., Ghozali, H. I., & Fikri, M. H. (2020). Pemanfaatan limbah serbuk kayu didesa ronjok kecamatan gunung sari kabupaten lombok barat menjadi biomass pellet sebagai sumber energi terbarukan. Jurnal Pepadu. 1(1): 133-138.

Monoarfa, S. M. B., Djafar, R., Akuba, S., & Haluti, S. (2022). Rancang bangun mesin pencetak biopelet dari sekam padi. Jurnal Teknologi Pertanian Gorontalo (JTPG). 7(2): 51-55.

Noviyarsi, Muti, D., & Jerfi, F. K. (2015). Potensi briket arang berbahan sekam sebagai energi alternatf. Seminar Nasional Teknologi Informasi, Komunikasi dan Industri 7 Pekanbaru, 371-372. https://ejournal.uinsuska.ac.id/index.php/SNTIKI/article/viewFile/2915/1824

Pramana, A., Razak, A.R., Prismawiryanti. (2016). Hidrolisis Selulosa dari Sekam Padi (Oryza Sativa) Menjadi Glukosa dengan Katalis Arang Tersulfonasi. KOVALEN, 2(3).

Prasetyo, D. M., Wulandari, F. T., & Webliana, K. (2022). Karakteristik biopelet dari bahan sekam padi dan serbuk gergaji kayu jati [Tectona grandis linn.F]. Jurnal Of Forest Science Avicennia. 5(2): 137-150.

Priyadi, R., Sunarya, Y., Juhaeni, A, H,. Azhari, S, C. (2023). Pelatihan pengolahan sekam padi menjadi dedak serta fermentasi dedak menggunakan m-bio untuk meningkatkan ekonomi kelompok tani perempuan di desa setiawaras kabupaten tasikmalaya. Jurnal Perempuan dan Anak Indonesia. 4(2).

Rahman. (2011). Uji keragaan biopelet dari biomassa limbah sekam padi (Oryza sativa Sp.) sebagai bahan bakar alternatif terbarukan [skipsi]. Institut Pertanian Bogor.

Rusdianto, A. S., Choiron, M., & Novijanto, N. (2014). Karakterisasi limbah industri tape sebagai bahan baku pembuatan biopelet. J.urnal Industria. 3(1): 27-32.

Telew, C., Kereh, V.G, Untu, I.M dan Rembet, B.W., (2013), Pengayaan nilai nutritif sekam/jerami padi berbasis bioteknologi “effective microorganisms” (EM4) sebagai bahan pakan organik, Jurnal Zoot, 32(5).

Wahyullah, Putra, O. D., & Ismail. (2018). Pemanfaatan biomassa tumbuhan menjadi biopelet sebagai alternatif energi terbarukan. Jurnal Hasanuddin Student. 2(1).

Winata, A. (2013). Karakteristik biopelet dari campuran serbuk kayu sengon dengan arang sekam padi sebagai bahan bakar alternatif terbarukan. [skripsi]. Institut Pertanian Bogor.

Wulandari, F. T. (2019). Limbah industri penggergakian, kajian dan pemanfaatannya. Jurnal Silva Samalas. 2(2).

Downloads

Published

2024-08-31

How to Cite

Istaniah, Ma’ruf, A., Rachmat, R., & Wikan Widodo, T. (2024). Karakteristik Biopelet dari Serbuk Kayu dan Sekam Padi. JURNAL AGROINDUSTRI HALAL, 10(2), 262–272. https://doi.org/10.30997/jah.v10i2.12041