FRAKSI SERAT SILASE KULIT BUAH KAKAO DENGAN PENAMBAHAN LEVEL TEPUNG JAGUNG DAN LAMA FERMENTASI YANG BERBEDA

Main Article Content

Ismi Mayangsari
Anwar Efendi Harahap
Zumarni Zumarni

Abstract

One alternative in reducing feed production costs is by utilizing the waste of cocoa pods (Theobroma cocoa L). This study aims to determine the cocoa fruit silage fraction by adding different levels of corn flour and fermentation time. The method used in this study is an experimental method with a completely randomized design (CRD) factorial pattern consisting of 2 factors with 3 replications namely Factor A = Level of Corn Flour, A1 = 0% without Corn Flour, A2 = 7% Corn Flour, A3 = 14% Corn Flour. Factor B = Length of fermentation, B1 = Fermentation 0 days, B2 = Fermentation 14 days, B3 = Storage 28 days. The results showed that the duration of fermentation had a significant effect(P<0,05)on the content of NDF, ADF, cellulose, hemicellulose and lignin of cocoa peel. The conclusion of this study that the treatment of 14% corn flour and 28 days fermentation time is the best treatment because it can reduce NDF%, ADF% and Lignin% silage of cocoa pods

Downloads

Download data is not yet available.

Article Details

How to Cite
Mayangsari, I., Harahap, A. E., & Zumarni, Z. (2021). FRAKSI SERAT SILASE KULIT BUAH KAKAO DENGAN PENAMBAHAN LEVEL TEPUNG JAGUNG DAN LAMA FERMENTASI YANG BERBEDA. Jurnal Peternakan Nusantara, 7(1), 25–32. https://doi.org/10.30997/jpn.v7i1.2874
Section
Articles

References

Amin, M., Hasan, S.D., Yanuarianto, O., Iqbal, M. 2015. Pengaruh Lama Fermentasi Terhadap Kualitas Jerami Padi Amoniasi yang Ditambah Probiotik Bacillus Sp. Jurnal Ilmu dan Teknologi Peternakan Indonesia, 1 (1) : 8 – 13.
Anggorodi, R. 1994. Ilmu Makanan Ternak Umum. Cetakan V. PT Gramedia Pustaka Utama. Jakarta.
Arif, R. 2001. Pengaruh Penggunaan Jerami Padi Amoniasi terhadap Daya Cerna NDF, ADF, dan ADS dalam Ransum Domba Ideal. Jurnal Agroland .8(2): 208-215.
EFSA. 2008. Theobromine as Undesirable Substances In Animal Feed-Scientific Opinion of The Panel On Contaminants In The Food Chain. European Food Safety Authority Journal. 725: 1 – 66.
Church, D. C. 1988. The Ruminant Animal (Digestive Physiology and Nutrition). Prentice Hall. New Jersey
Fariani dan Akhadiarto. S. 2012. Pengaruh lama ensilase terhadap kualitas fraksi serat kasar silase limbah pucuk tebu (Saccharum officinarum) yang diinokulasi dengan bakteri asam laktat terseleksi. Jurnal Teknik Lingkungan. 13 (1) : 75- 85
Handayani., S, Harahap, A.E dan Saleh E. 2018. Kandungan fraksi serat silase kulit pisang kepok (Musa paradisiaca) dengan penambahan level dedak dan lama pemeraman yang berbeda. Jurnal Peternakan. 15 (1): 1-8
Kung Jr, L., Shaver R.D., Grant R.J.,and Schmidt§ R.J. 2018. Silage review: interpretation of chemical, microbial, and organoleptic components of silages. J. Dairy Sci. 101:4020–4033
MC. Donald. 1986. Animal Nutrition. New York
Mulya A., Febrina D dan Adelina T., 2016. Kandungan fraksi serat silase limbah pisang (batang dan bonggol) dengan komposisi substrat dan level molases yang berbeda sebagai pakan alternatif ternak ruminansia. Jurnal Peternakan. 13(1): 19 - 25
Morrison, F.B. 1986. Feed and Feeding. 21th Ed. The Iowa State University Press. Iowa
Nelson dan Suparjo. 2011. Penentuan lama fermentasi kulit buah kakao dengan Phanerochaete chrysosporium: evaluasi kualitas nutrisi secara kimiawi. Agrinak. 1 (1):781-788
Omotoso., Bode O., Bello, Adebayo., Fajemisin and Noah A. 2018. Effects of differently treated theobroma cacao pod husk silage and cassava peel meals on nutrient utilization and weight gain of west african dwarf goats. Animal Research International. 15(2): 3020 – 3033
Pambudi., D.S, Tampoebolon, B.I.M, dan Surahmanto. 2019. Pengaruh perbedaan aras starter Aspergilus niger pada proses amofer sekam padi terhadap kandungn lignin, selulosa dan hemiselulosa. Jurnal Penelitian Peternakan Terpadu. 1(1): 44-51
Sayuti, N. 1989. Landasan Ruminansia. Diktat. Fakultas Peternakan Universitas Andalas, Padang.
Suparjo, Wiryawan KG, Laconi EB dan Magunwidjaja D. 2009. Perubahan komposisi kimia kulit buah kakao akibat penambahan mangan dan kalsium dalam biokonversi dengan Kapang Phanerochaete chrysosporium. Media Peternakan. 32 (3):204-211
Suparjo, Wiryawan KG, Laconi EB dan Magunwidjaja D. 2011. Performans kambing yang diberi kulit kakao terpermentasi. Media Peternakan. 34:35-41
Smith, O. B., Osafo, E. L. K. and Adegbola, A. A. 1988. Studies on the feeding value of agro-industrial by-products: strategies for improving the utilisation of cocoa-pod-based diets by ruminants. Animal Feed Science and Technology. 20(3): 189 – 201.
Syahrir H, Kusmartono dan Damry. 2013 Effects of cocoa pod husk bioconversion with Phanerochaete chrysosporium and or Pleurotus ostreatus on its nutrien content and in-vitro digestibility in ruminants. Levest Res Rural Dev. 25
Tai., S.B., Wea R., Paga, A dan Koten, B.B. 2015. Pengaruh lama pemeraman dengan nira lontar terhadap perubahan fraksi serat kulit kopi kering. Jurnal Ulmu Ternak. 15 (1): 50 - 55
Tilman, A. D., H. Hartadi. S. Rekso., S. Prawirokusumo dan S.Lebdosoekodjo. 1991. Ilmu Makanan Ternak Dasar. Gajah Mada University Press.Yogyakarta.
Tomaszewska, I. M Mashka, A. Djajanegara, S. Gardiner dan T. P. Wiradaya. 1993. Produksi Kambing dan Domba di Indonesia. Sebelas Maret University Press. Surakarta
Widayati, E. dan Y.Widalestari,., 1996. Limbah untuk Pakan Ternak. Trubus Agrisorana, Surabaya